Huismerk AVG-whitepaper voor adviseurs

0

Huismerk heeft een whitepaper uitgebracht waarin adviseurs uitleg krijgen bij de 10 belangrijke vragen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De adviseur treft hierin ook een aantal eyeopeners aan, zoals het simpele feit dat een hypotheekaanvraag al snel meer dan 100 unieke persoonsgegevens bevat.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt in mei van kracht. Kort gezegd zorgt de AVG ervoor dat consumenten geheel in controle komen over hun eigen gegevens. Verwerkers van persoonsgegevens moeten dit faciliteren, met dreigende boetes die kunnen oplopen tot 4% van de omzet.

Whitepaper

In de whitepaper geeft Huismerk de antwoorden op vragen zoals “Hoe zit het met het verkrijgen van toestemming van de klant?” Of: “Er zijn best veel partijen met wie ik klantgegevens deel. Moet ik met alle partijen afspraken maken?” En: “Hoe leg ik mijn medewerkers uit waar ze op moeten letten?”

Feitjes

De whitepaper is opgesteld door Friso Bron, Compliance & Privacy officer bij ROMEO Financiële Diensten, waar HUISMERK onderdeel van uitmaakt. Hij geeft de lezer ook een aantal weetjes en tips mee waar je als adviseur niet dagelijks bij stil staat. Zoals: “Weet je dat met ‘verwerken’ niet alleen het delen van persoonsgegevens met anderen, zoals een geldverstrekker of verzekeraar, wordt bedoeld? Het gaat dus ook om het opslaan, het bewaren, de inzage, het wijzigen, maar ook bijvoorbeeld verrijking van persoonsgegevens.”

De digitale AVG-whitepaper van Huismerk is hier aan te vragen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.