Huiseigenaar ziet geen voordeel in oversluiten

0

Ongeveer 60% van de Nederlanders gelooft niet dat oversluiten van de hypotheek voordelig kan zijn. Slechts 17,6% van hen denkt dat oversluiten van de hypotheek een besparing oplevert. Dat blijkt uit een kort onderzoek onder 1.091 woningeigenaren van Panelwizard, in opdracht van SNS.

Het onderzoek laat tevens zien dat overstappen voor consumenten wel heel gewoon is, maar dus nog niet van hypotheek. Oversluiten van energieleverancier vanwege kostenbesparing gebeurt massaal, bijna 50% van de ondervraagde huiseigenaren stapte over in de afgelopen vijf jaar. En ruim 30% stapte over naar een andere zorgverzekeraar of telecomaanbieder. Dit in tegenstelling tot het oversluiten van de hypotheek. Maar 1 op de 10 Nederlandse huiseigenaren stapte over van hypotheek. Daarbij opgemerkt dat het overstappen van hypotheek wat ingewikkelder kan is.

Minimaal 350 euro besparen

Gemiddeld betalen Nederlanders volgens SNS een hypotheekrente van rond de 4%. Twee derde van de respondenten geeft aan een hogere hypotheekrente te betalen dan de actuele rente. 37,7% van hen betaalt zelfs veel meer. 17,6% van de Nederlanders denkt dat oversluiten een besparing oplevert. Van deze groep denkt grofweg de helft (55%) dat dit komt door het aanzienlijke verschil in de huidige hypotheekrente en de eigen hypotheekrente. Opvallend is dat 35% van de Nederlanders pas in actie komt als er meer dan 350 euro op jaarbasis kan worden bespaard.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.