Huisdierenverzekeraar registreert vaakst Luna, Simba en Max

0

Huisdierenverzekeraar OHRA heeft ook deze zomer weer de populairste namen voor honden en katten op een rij gezet. Opvallend is dat alle populaire huisdiernamen kort en krachtig zijn, en dat de namen niet unisex zijn. Luna, Simba en Max scoren het hoogst.

Bianca Knispel, CEO van OHRA, vertelt dat er in coronatijd veel nieuwe honden- en katteneigenaren bijgekomen zijn. “Dat merken we ook aan de flinke groei van het aantal polissen. Baasjes kiezen de naam van hun huisdier vaak met het hele gezin. Dit gebeurt overigens niet altijd even democratisch; kinderen hebben bij deze beslissing vaak een grote vinger in de pap. Kijkend naar de populariteit van namen als Nala en Simba (van The Lion King) en bijvoorbeeld ook Pip (van Woezel & Pip), zien we dat televisieseries en films een belangrijke inspiratiebron zijn.”

Top 5 Hondennamen

Teefjes:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip
 4. Lola
 5. Bo

Reuen:

 1. Max
 2. Guus
 3. Joep
 4. Buddy/Buddie
 5. Jack

Top 5 Kattennamen

Poezen:

 1. Luna
 2. Nala
 3. Pip
 4. Lilly/Lily
 5. Bella

Katers:

 1. Simba
 2. Tommy/Tommie
 3. Max
 4. Milo
 5. Charlie/Charly

Hekkensluiters

Deze uitkomsten zijn gebaseerd op een onderzoek onder alle polishouders met een OHRA Huisdierenverzekering. Er is ook specifiek gekeken naar nieuwe huisdiernamentrends door analyse van alle nieuwe polissen van het afgelopen jaar (periode juli 2021 tot juli 2022). Hieruit blijkt dat Lizzy, Mickey, Jack en Tijger minder populaire kattennamen zijn geworden, en honden minder vaak Sam, Puck, Senna of Beau worden genoemd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.