Houten jubileum Stichting Contactgroep Automatisering

0

Als stichting bestaat de Contactgroep Automatisering (CGA) vandaag vijf jaar. Er zijn inmiddels 31 softwarebedrijven aangesloten die zich vooral richten op het ondersteunen van aanbieders en adviseurs bij het inrichten van informatie, advies, bemiddeling en beheertraject van financiële diensten.

De CGA fungeert als platform voor stakeholders die snel en effectief willen communiceren met de leveranciers van deze software. Anderzijds stimuleert en ondersteunt de CGA de bewustwording binnen het intermediair, van het belang en de mogelijkheden om te komen tot een grotere digitale veiligheid op de werkplek.

Ontmoeten en samenwerken

“Een van de belangrijke functies van CGA is dat de mensen van de verschillende softwareondernemingen elkaar regelmatig ontmoeten”, vertelt voorzitter Michael Mackaaij. “Gebruik maken van elkaars componenten legt een zware claim op de noodzaak van standaardisatie van processen. Het gebruik van standaarden zoals bijvoorbeeld door SIVI en HDN beheerd worden, is daarbij een belangrijk gedeeld uitgangspunt. Tenslotte is het efficiënt om non-concurrentiele onderwerpen gezamenlijk op te pakken zoals het volgen van wetgeving en digitale bedreigingen”.

Afstanden kort houden

Jeroen Oversteegen, secretaris van de CGA: “Wat wij vanuit de CGA ook belangrijk vinden is dat het intermediair aansluiting blijft houden bij de ontwikkelingen, zoals die aan de zijde van aanbieders plaatsvinden. Op dit moment is er evident sprake van twee snelheden in ontwikkeling. Het is voor het goed functioneren van de sector essentieel dat de afstand in kennis en gebruik van software tussen deze twee partners in de keten niet te groot wordt. Wij denken als CGA in samenwerking met de beroepsorganisaties en de vakpers daaraan een bijdrage te kunnen leveren”.

Het begin

Voordat er sprake was van een stichting, was er al een Contactgroep Automatisering. Die is op 15 januari 2016 opgericht door 12 verschillende leveranciers van software gericht op financieel adviseurs en bemiddelaars. “2016 was een jaar waarin we verkend hebben of er voldoende draagvlak was voor een dergelijke contactgroep. Al heel snel bleek, dat dit initiatief in een grote behoefte voorzag, zowel bij de deelnemende leveranciers als bij de stakeholders”, vertelde initiatiefnemer en voorzitter Leon van Vliet, nadat hij op 19 januari 2017 ook de eerste voorzitter was geworden van de Stichting Contactgroep Automatisering. Leon van Vliet droeg de voorzittershamer op 1 juni 2020 over aan Michael Mackaaij.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.