Automatisering maakt toetreden eenvoudig

0

Met de lancering gisteren van het nieuwe hypothekenlabel Merius, staat de teller bij Intersoftware dit jaar al op 5 nieuwe hypotheekverstrekkers. In de achterliggende jaren werden er hooguit 1 á 2 nieuwe aanbieders per jaar aan de adviessoftware toegevoegd. En de hoos houdt voorlopig niet op.

“Vijf jaar geleden had je nog een batterij accountmanagers nodig”

Die voorspelling doet productmanager Jan Goedhart van Intersoftware. De reden hiervoor ligt volgens hem niet alleen in het feit dat de Nederlandse markt zo gunstig is voor investeerders uit binnen- en buitenland.

Batterij aan accountmanagers

Ook de automatisering speelt een belangrijke rol, zegt Goedhart: “Dankzij automatisering is de distributie in de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Pakweg vijf jaar geleden had je als nieuwe hypotheekaanbieder nog een batterij aan accountmanagers nodig om je nieuwe product bekend te maken bij het intermediair. Adviseurs moesten de unieke voorwaarden leren kennen en er was vaak specifieke maatschappij-software nodig om berekeningen te maken en hypotheken aan te vragen. Tegenwoordig gaat dat een stuk eenvoudiger.”

Merius zeker niet de laatste

Goedhart verwacht de komende maanden nog meer nieuwe aanbieders. “De Nederlandse markt biedt veel ruimte voor nieuwe partijen. Experts voorspellen dat de vraag naar hypothecair geld voorlopig zal aanhouden. Bovendien kent ons land een laag risico door de goede betalingsmoraliteit en vangnetten als NHG. Een aantrekkelijke markt voor de partijen om in te stappen dus.”

Merius Hypotheken is de meest recente toevoeging binnen Adviesbox. Eerder dit jaar konden Adviesbox-gebruikers al nieuwkomers bijBouwe, Venn, Centraal Beheer en IQWoon welkom heten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.