Hoofdbestuurder veelal niet de brokkenpiloot

0

Lancyr Verzekeringen nam 11.016 autoschadeclaims uit de afgelopen 3 jaar onder de loep en dat had een opmerkelijk resultaat tot gevolg. Bij 14,9% van deze claims bleek de schade niet veroorzaakt door de hoofdbestuurder van het voertuig.

In circa twee derde van de gevallen had de niet-regelmatige bestuurders wel dezelfde achternaam als de regelmatige bestuurder. Een deel van deze bestuurders bestaat uit de partners van de hoofdbestuurder. Een ander deel wordt gevormd door (een van) de kinderen van de hoofdbestuurder.

Op naam van ouders

Vooral jongeren claimen veel autoschades bij Lancyr. 37,2% van de niet-regelmatige bestuurders die schade rijdt is onder de 30 jaar oud. Een deel hiervan heeft de verzekering van hun auto op naam van de ouders aangevraagd. Het andere deel van de brokkenpiloten zijn kinderen die de auto van hun ouders lenen. Een autoverzekering afsluiten terwijl de auto op naam van een kind of andere relatie staat is niet toegestaan en kan flinke gevolgen hebben, waarschuwt Lancyr.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.