Honkvast door uitgebreide aanvullende zorgpolis

0

Verzekerden met een uitgebreidere aanvullende verzekering wisselen minder vaak van zorgverzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van het NIVEL Consumentenpanel. Het onderzoek geeft niet aan of dit komt omdat de verzekerde tevredener is of omdat het product als een barrière fungeert.

Het percentage verzekerden dat wisselt van zorgverzekeraar is de afgelopen jaren vrijwel constant gebleven op 8 a 10%. Uit het door NIVEL gehouden onderzoek blijkt dat er in 2015 nog geen verschil was in het wisselen van zorgverzekeraar tussen verzekerden met en zonder aanvullende verzekering. In 2016 en 2017 was het percentage verzekerden dat wisselt van zorgverzekeraar echter lager onder verzekerden met een (uitgebreidere) aanvullende verzekering. Dit verschil is van 2015 tot 2017 steeds sterker geworden, zegt NIVEL.

Tevredenheid of barrière

Programmaleider Judith de Jong: “We zien dat verzekerden met een uitgebreidere aanvullende verzekering vaker aangeven niet te wisselen omdat zij bang zijn voor administratieve problemen. Maar we zien ook dat zij aangeven meer tevreden te zijn met hun aanvullende verzekering dan verzekerden met een minder uitgebreide aanvullende verzekering.” Het onderzoek werd uitgevoerd met subsidie van het ministerie van VWS.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.