Honderden VEH-leden registreren bewakingscamera bij politie

0

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is enthousiast over de vele aanmeldingen voor het project Camera in Beeld. Honderden leden van Vereniging Eigen Huis hebben deze week hun bewakingscamera’s bij de politie geregistreerd.

De VEH-leden ontvingen afgelopen weekend een nieuwsbrief waarin zij werden uitgenodigd deel te nemen aan ‘Camera in Beeld’ van de politie. Daarmee registreren zij hun bewakingscamera’s bij de politie, zodat die bij een calamiteit in de buurt snel beelden kan verzamelen. Volgens de landelijk projectleider Karel van Engelenhoven van de politie kwamen de eerste dag na de mailing al meer dan 500 aanmeldingen binnen.

Goede kwaliteit belangrijk

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Het CCV wijst eigenaren van camera’s er op dat het erg belangrijk is dat de camerabeelden wel van voldoende kwaliteit zijn voor heterdaadkracht, opsporing en vervolging. Het CCV geeft hier tips over Excellent Cameratoezicht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.