CFD start eigen onderzoek naar Thanatos

0

Als belangenbehartiger voor financieel dienstverleners is de Commissie Financiele Dienstverlening (CFD) zelfstandig een onderzoek gestart naar de praktijken van Thanatos uitvaartdiensten. “Dit is zo schadelijk voor onze branche, die zo hard werkt aan een beter imago. Dit moet tot de bodem worden uitgezocht”, aldus CFD-voorzitter Edwin Herdink.

De werkwijze van Thanatos uitvaartdiensten is volgens de bevindingen van het televisieprogramma Tros Radar ronduit misleidend. “Ze bellen de mensen waarvan ze de gegevens hebben via Vollebregt Verzekeringen en zeggen dat ze, als service, een aantal vragen willen stellen over hun uitvaartwensen. Het bedrijf verzwijgt echter dat er een gepeperde rekening aan dit stukje papier vast zit: 187,50 euro per akte.”

De CFD zegt enorm geschrokken te zijn van de reeks klachten over Thanatos, die op maandagavond 15 september 2014 door TROS Radar werden uitgezonden. “Of de handelswijze van Thanatos wel of niet strijdig is met de WFT doet voor ons niet terzake. Dit is zo schadelijk voor onze branche, die zo hard werkt aan een beter imago. Dit moet tot de bodem worden uitgezocht, aldus CFD-voorzitter Edwin Herdink.

De CFD stelt dat het haar verantwoordelijkheid als brancheorganisatie is om zelfstandig een onderzoek naar de misstanden te starten. Thanatos is inmiddels uitgenodigd voor een gesprek met het CFD bestuur. Maar ook Axent en de AFM worden benaderd met vragen over deze zaak. De conclusies van haar onderzoek zal CFD openbaar maken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.