Home Invest en FlexFront slaan handen ineen

0

Vandaag zijn Home Invest en FlexFront Groep een strategische samenwerking aangegaan. Hiermee combineren de serviceproviders het vakspecialisme per geldverstrekker van de FlexFront Groep met het brede assortiment aanvullende geldverstrekkers van Home Invest.

Gezamenlijk bieden Home Invest en FlexFront de adviseur toegang tot vrijwel de gehele hypotheekmarkt. Daarnaast geeft de samenwerking met Home Invest de kantoren die bij FlexFront zijn aangesloten toegang tot een groot aanbod levensverzekeraars. Achter de schermen wordt nog aan de technische inregeling gewerkt die het mogelijk maakt dat FlexFront-adviseurs dit via FAST kunnen aanvragen. Het betreft de volgende maatschappijen: Aegon, Allianz, a.s.r., BNP Paribas Cardif, Callas, Dazure, Delta Lloyd, Florius, Nationale Nederlanden, Reaal en Scildon.

Breed hypotheekassortiment

Het FlexFront hypotheekassortiment bestaat momenteel uit Argenta, a.s.r., Centraal Beheer, Colibri Hypotheken, Hypotrust, IQWOON, Lloyds Bank, MUNT Hypotheken, NIBC Direct, Robuust, Vista Hypotheken en Woonfonds. FlexFront Groep verzorgt voor deze labels het acceptatieproces tot en met eerste akkoord en garandeert dagverwerking. Het aanvullende pakket geldverstrekkers die door de samenwerking met Home Invest worden toegevoegd zijn Allianz, Aegon, Attens, Bij Bouwe, ING, Florius, Merius, Nationale Nederlanden, Tellius, Obvion, Reaal, Syntrus Achmea en Venn.

Nieuwe werkwijze

FlexFront Distributie verwerkt de binnenkomende aanvragen voor deze nieuwe geldverstrekkers en geeft deze door aan de ‘collega’s’ van Home Invest. Zij verzorgen vervolgens het rente-aanbod en de stukkenlijst, die de FlexFront-kantoren vervolgens via FAST ontvangen. In FAST zijn inmiddels alle geldverstrekkers toegevoegd. Het acceptatieproces van de nieuwe labels loopt dus niet volledig via het Nationaal Hypotheek Loket. Voor de betreffende acceptatiegidsen kunnen adviseurs terecht op de website van Home Invest.

Aanvragen die via Home Invest lopen vallen ook buiten het loyaliteitsprogramma van FlexFront. In een mailing aan de adviseurs wordt dit toegelicht. “Omdat wij voor deze aanvragen niet zelf de eerste acceptatie doen, kunnen wij niet altijd dagverwerking garanderen en kiezen er dus voor om deze aanvragen buiten het loyaliteitsprogramma te houden om u niet te benadelen in uw loyaliteitsklasse.” De samenwerking wordt in de komende tijd verder gefinetuned en ingeregeld.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.