Hogere premie voor elektrisch rijden

0

Goedkoopsteautoverzekering.net vergeleek bij tien verschillende aanbieders de premie voor een Volkswagen benzine UP en de elektrische e-UP. Vanwege de hogere aanschafprijs ligt de premie voor de elektrische variant gemiddeld 35% hoger.

In de premieberekening werd uitgegaan van een persoon van 48 jaar oud met 10 schadevrije jaren. Behalve de premie zijn er ook grote verschillen waargenomen tussen de verschillende verzekeraars. “Zo liggen de premies voor de twee verschillende verzekeringen bij FBTO, ANWB, OHRA en Aegon redelijk dicht bij elkaar, terwijl er tussen de premies voor de twee verschillende verzekeringen bij Centraal Beheer Achmea, DITZO, Nationale-Nederlanden, Univé, ABN Amro en In Shared juist forse verschillen bestaan”, aldus de vergelijker in een toelichting.

Actietarief

Van de tien onderzochte verzekeraars bleek alleen bij de ANWB de premie voor de elektrische auto lager (10%) uit te vallen dan de premie voor de auto op benzine. Die lage premie blijkt echter onderdeel te zijn van een actietarief om de aanschaf van een elektrische auto te stimuleren. De korting van 30% wordt standaard verwerkt in de basispremie.

Langere remweg

Naast de hoge aanschafwaarde zijn er nog een aantal andere reden waarom de premie voor een elektrische auto hoger is. “Zo zijn bijvoorbeeld de onderdelen voor een elektrische auto duurder, waardoor een schade al snel op een flink bedrag kan uitkomen. Ook hebben elektrische auto’s een langere remweg doordat ze vaker zwaarder in gewicht zijn dan normale auto’s. Hierdoor is de kans op schade groter.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.