Hogere pensioenleeftijd tast levensvreugde niet aan

0

De hogere leeftijd waarop men met pensioen gaat heeft niet of nauwelijks invloed op de levensvreugde van werknemers. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek waarover Intermediair PW bericht.

Dr. Elizabeth Mokyr Horner, van de Universiteit van Californië, bekeek de data van meer dan 18.000 gepensioneerde mannen tussen 50 en 70 jaar. Zij zocht naar de relatie tussen geluk en pensioen in de jaren voor en nadat de mannen waren gestopt met werken.

Ongeacht de leeftijd waarop de mensen stoppen met werken, voelen zij een sterke toename van tevredenheid rond de periode van pensionering. Vervolgens neemt de tevredenheid na een paar jaar sterk af. Pas na de 70e verjaardag komt er rust aan het emotionele front, als de tevredenheidniveaus stabiliseren, zo schrijft Horner in het Journal of Happiness Studies.

Een hogere pensioenleeftijd betekent alleen dat de levensvreugde die samenhangt met pensionering wat wordt uitgesteld, concludeert Horner.

Bron: Intermediair PW

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.