Hoffelijk Examenboot ‘geslaagde’ grap

0

Vanmorgen om 10:00 uur is een geselecteerd aantal examenkandidaten op de Hoffelijk Examenboot aan hun PEplus herkansing begonnen. De bootexamens zijn dus echt, maar de Examenboot als nieuwe examenlocatie bleek een eenmalige 1 aprilgrap van Hoffelijk. Een voor de kandidaten hopelijk geslaagde!

Nadat Hoffelijk de introductie van de Examenboot wereldkundig had gemaakt, kwam de stroom aanmeldingen voor een herexamen direct op gang. De twaalf beschikbare plekken zaten dan ook snel vol. Het aantal kandidaten dat op kosten van Hoffelijk vandaag een herkansing wilde doen op de Examenboot was zo groot, dat er extra examenlaptops bijgeplaatst zijn.

Rotterdamse Pannenkoekenboot

De Hoffelijk Examenboot ligt vanmorgen in elk geval wel degelijk aangemeerd in de Parkhaven in Rotterdam, recht onder de Euromast. Het blijkt de officiële locatie te zijn van de Rotterdamse Pannenkoekenboot. Na afloop van de herexamens krijgen de kandidaten dan ook een pannenkoekenlunch aangeboden. Dan zal ook blijken of de kandidaten het examen als ‘anders’ hebben ervaren dan hetzelfde examen dat ze vlak voor 1 april hebben afgelegd.

Extra vragen in PEplus-examen

Hoffelijk wees er eerder al op dat er vanaf vandaag extra vragen in het PEplus-examen zitten (met uitzondering van Hypothecair Krediet en Zorgverzekering). “In sommige gevallen is dat een extra vraag die vaardigheden en competenties aftoetst. De tijd die een cursist krijgt om het examen te maken blijft echter ongewijzigd!” CDFD zegt echter dat het gelijkwaardige examens zijn aan die van vóór 1 april. Vanmiddag na de pannenkoekenlunch zal duidelijk worden of de regels nu tijdens de wedstrijd nog zijn veranderd of niet.

Examenbus mini

Voor organisaties die op hun eigen locatie willen examineren, maar geen plek hebben voor de Examenbus, introduceert Hoffelijk de Examenbus mini. Dat is dus geen 1 aprilgrap. Met de spullen uit de Examenbus mini wordt op de plaats van bestemming een examenlokaal ingericht met beveiligde laptops. Medewerkers kunnen daarna onder toeziend oog van de examenleiders van Hoffelijk aan de slag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.