Hoffelijk: ‘Crisisteam helpt PE-chaos te voorkomen’

0

Opleidings- en exameninstituut Hoffelijk stuit op een toenemend aantal organisaties dat geen grip heeft op de Wft-vakbekwaamheidseisen van hun medewerkers. Edwin Deijs, directeur relatiebeheer: “Er is structureel te weinig grip, maar zeker in de aanloop naar de PE-deadline van 1 april 2022 ziet Hoffelijk dat vooral middelgrote tot grote bedrijven ook geen zicht hebben op welke medewerkers nu precies welke PE-examens moeten afleggen.”

In combinatie met de verwachte schaarste qua beschikbare examenplekken, voorziet Hoffelijk dat veel adviseurs onnodig in de problemen komen. Om deze organisaties te helpen, stelt de opleider het PE-crisisteam beschikbaar om in korte tijd en zonder kosten orde op zaken te stellen.

PE-crisisteam

“Geïnspireerd door wat wij al jaren voor onze klanten doen, nemen steeds meer organisaties die zich zorgen maken over de naderende PE-deadline contact met ons op”, zegt Deijs. “De meeste organisaties proberen wel in control te komen, maar doen dat vaak inefficiënt en hebben allerlei workarounds bedacht om bij te houden wie wanneer op examen gaat en of iemand vervolgens geslaagd of gezakt is. Daar gaat zoveel tijd in zitten, dat als organisaties groter worden en daarmee de aantallen onbeheersbaarder, alles al snel als een kaartenhuis is elkaar stort.”

Opgeschaald

Deijs: “Wij hebben de afgelopen tijd flink opgeschaald qua capaciteit, maar zien nu dat onze klanten door onze inspanningen en de inzichten die wij hen geven alles inmiddels al onder controle hebben. De tijd die we nu over hebben, stellen we met ons PE-crisisteam graag beschikbaar aan de branche.”

Rust en overzicht

“Het enige wat een organisatie hoeft te doen, is een verwerkersovereenkomst tekenen en alle beschikbare diploma’s via het beveiligde portaal naar ons toesturen”, zegt Deijs. “Wij structureren vervolgens alle aangeleverde diploma’s en sorteren deze per medewerker in een persoonlijk diplomadossier. Vervolgens worden alle diploma’s gecontroleerd en stelt het PE-crisisteam vast welke beroepskwalificaties in bezit zijn en welke Wft- of PE-examens nog afgelegd moeten worden. Managers krijgen direct realtime inzicht in hun team en het PE-crisisteam kan extra ondersteuning bieden door alle medewerkers te informeren over de meest efficiënte route naar het examen. Hierbij respecteren we natuurlijk bestaande afspraken met opleiders en laten de organisatie iedereen vrij in waar zij vervolgens het studiemateriaal en examen inplannen. Zo creëren we in één week en zonder kosten rust en overzicht voor de hele organisatie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.