Hiscox webtool voor PPP Fine Art

0

De PPP Fine Art van Hiscox is met een speciaal hiervoor ontwikkelde webtool nu ook geheel online af te sluiten. De verzekeraar introduceerde de laagdrempelige kunstverzekering Pre Priced Proposal (PPP) twee jaar geleden. Gedekt is schade aan kunstwerken, verzamelaarsobjecten en kunstcollecties.

“Kunst kopen is populairder dan ooit”, vertelt Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox. “Daardoor komen er steeds meer kleinere collecties bij. Was het vroeger een niche voor kenners, inmiddels is het een beleggingsmodel waarin afgelopen jaar bijna 52 miljard euro omging.”

Online aankopen

Maar ook het online aankopen van kunst wint sterk terrein. Volgens het Hiscox Online Art Trade Report vertegenwoordigt kunst die via internet wordt aangeschaft inmiddels 7% van de totale markt. Dit staat voor een groei van 12% en een totale omzet van ruim 3,6 miljard euro in 2017.

“In lijn met die toenemende digitalisering is het PPP Fine Art by Hiscox aangepast. Zowel eindklanten als adviseurs kunnen de verzekering via de webtool snel en eenvoudig via internet afsluiten. De online aanvraag wordt direct in onze systemen verwerkt. De praktijk leert dat het slechts enkele minuten duurt om alle benodigde gegevens in te vullen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.