Hiscox past voorwaarden cyberpolis aan

0

Hiscox heeft de polisvoorwaarden van haar cyberverzekering voor bedrijven uitgebreid. Voortaan is zowel online als offline bedrijfsschade opgenomen in de voorwaarden en standaard gedekt op de Cyber en Data Risks by Hiscox-polis.

De cyberverzekering kent volgens Yasin Chalabi, Manager Professional Insurance van Hiscox, verder geen verborgen voorbehouden of beveiligingsvoorwaarden. “Klanten lopen zelfs geen risico als zij bijvoorbeeld vergeten zijn updates te installeren of wanneer er geen audit heeft plaatsgevonden.”

Naast de specifieke dekkingen is nu ook bedrijfsschade standaard verzekerd op de polis. Chalabi: “In de praktijk betekent dit dat de dekking voor financiële schade als gevolg van bijvoorbeeld het stilliggen van machines gedurende twaalf maanden is gedekt. Ook de financiële schade van onder meer voorraadbederf valt onder de polis.”

BVS-concept

Cyber en Data Risks by Hiscox biedt het zogenoemde BVS-concept. “BVS staat voor bescherming, verzekering en service”, legt Chalabi uit. “De beveiliging bestaat uit een securitycheck van de systemen van de verzekeringnemer en een juridische check van de bewerkingsovereenkomst. Deze controles worden uitgevoerd door onze partners RedSocks Security en ICT Recht. Door de checks aan te bieden aan onze verzekeringnemers vergroten we ook het bewustzijn dat het belangrijk is om pro-actief beschermende maatregelen te nemen.’’

Het service-aspect van de cyberverzekering wordt volgens Chalabi vooral duidelijk als er iets misgaat. “Mocht een verzekeringnemer schade oplopen of te maken krijgen met een incident, dan kan hij de hulp inroepen van specialisten met wie wij samenwerken. Daarnaast betaalt Hiscox in die situatie, tot een bepaald bedrag, alle redelijke en noodzakelijke kosten van onder andere een eigen IT-securityspecialist voor advies en het verlenen van eerste hulp IT-diensten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.