Hiscox lanceert Security Incident Response

0

Met het nieuwe concept Security Incident Response (SIR) helpt Hiscox bedrijven in de Benelux bij de bescherming van hun medewerkers, activiteiten, merk en reputatie tegen bedreigingen van buitenaf. Dit kan zijn vanwege criminele activiteiten, maar ook terreur en politiek geweld.

Met de Security Incident Response-verzekering biedt Hiscox bedrijven van elke schaalgrootte een instrument om deze risico’s te beheersen. Het dienstenpakket bestaat uit zaken zoals incident-respons, crisisbeheersing, strategisch advies en hersteldiensten. Voor de uitvoering van SIR werkt Hiscox nauw samen met Control Risks, een onafhankelijke risk consultancy-groep die is gespecialiseerd in het beheer van veiligheidsrisico’s.

40 veiligheidsincidenten

Volgens Yohannes Wiebes, underwriter Special Risks Hiscox Benelux & Nordic, betreft het hier niet alleen terrorisme en geweldrisico’s, maar ook informatierisico’s, cyberdreigingen of ontvoerings- en afpersingsrisico’s. In totaal worden ongeveer 40 verschillende veiligheidsincidenten in de polis beschreven. Daarnaast helpt SIR bedrijven met speciale programma’s om incidenten te voorkomen.”

De verzekering biedt niet alleen vergoeding wanneer een incident zich daadwerkelijk heeft voorgedaan, maar ook wanneer er een vermoeden bestaat dat zich een incident heeft voorgedaan of zal voordoen.

Complexer risicolandschap

Volgens Wiebes worden bedrijven geconfronteerd met een steeds complexer risicolandschap. “Het onderscheid tussen ‘veilige thuismarkten’ en ‘gevaarlijke buitenlandse markten’ is gemarginaliseerd als gevolg van onder meer cyber- en terrorismedreigingen, politieke ontwikkelingen en regelgeving. Ongeacht hun omvang hebben bedrijven en organisaties te maken met bedreigingen van hun mensen en operaties. Of het nu gaat om een terroristische aanval, dreiging van afpersing of handelingen die leiden tot gewelddadig arbeidersactivisme.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.