Hiscox exclusieve oldtimerpolis

0

Hiscox presenteerde vandaag in het Haagse Louwman Museum zijn nieuwe oldtimerpolis ‘Classic Cars by Hiscox’. Een verzekeringsoplossing voor eigenaren van klassieke auto’s en oldtimerverzamelingen, die in de standaardmarkt lastig of enkel tegen hoge premies zijn te verzekeren.

Volgens Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client bij Hiscox, zijn er in Nederland bij benadering zo’n 300.000 klassieke auto’s. “Zolang de waarde ervan niet hoger is dan 50.000 euro, is het relatief eenvoudig om zo’n auto te verzekeren. Maar als de auto meer waard is, voldoen standaardoplossingen vaak niet. Datzelfde geldt voor liefhebbers die meerdere klassieke automobielen bezitten. Want of je nu twee of tien klassiekers hebt, je kunt er maar in één tegelijk rijden. Precies daarmee houden wij nu ook rekening”, zegt Opstelten.

Rijrisico of verblijfsdekking

Classic Cars by Hiscox biedt standaard een all risks cascodekking, maar klassiekers kunnen ook enkel op een verblijfsdekking worden verzekerd. Die variant is bedoeld voor klassiekers die niet op kenteken staan. Vaak omdat oldtimers als investering worden aangeschaft. Wie wel de weg op gaat met zijn oldtimer, is ook verzekerd tijdens het rijden van regelmatigheids- en behendigheidsrally’s. Races zijn echter uitgesloten.

Het dekkingsgebied bestrijkt standaard de Europese Unie (groene kaartlanden) en kan worden uitgebreid naar werelddekking. Tot een bedrag van 5.000 euro zijn memorabilia zoals brochures, badges en modellenstandaard standaard meeverzekerd. Datzelfde bedrag geldt ook voor een persoonlijk kenteken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.