Hielkema opvolger Sleijpen bij Toezicht Verzekeraars DNB

0

Petra Hielkema wordt per 1 februari bij DNB divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars. Zij geeft nu nog leiding aan de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur. Zij volgt bij Toezicht Verzekeraars Olaf Sleijpen (foto) op, die is voorgedragen voor benoeming tot lid van de directie van DNB.

Hielkema (47) studeerde European Law and Economics en Ruslandkunde en trad in 2007 in dienst bij DNB, waar zij verschillende leidinggevende functies vervulde, waaronder bij Toezicht beleid verzekeraars en bij het Expertise Centrum Toetsingen. Sinds 2017 geeft Hielkema leiding aan de divisie Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur.

Monetaire zaken

Olaf Sleijpen wordt in de directie verantwoordelijk voor de portefeuille Monetaire Zaken. Hijneemt de portefeuille waar voor Job Swank, die wegens langdurige ziekte sinds juni vorig jaar zijn functie als directielid niet kan uitoefenen. Sleijpen was sinds 2018 divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars en hoogleraar Europees economisch beleid aan de Universiteit Maastricht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.