Het werkveld vereist andere vaardigheden dan vroeger

0

De Vacature Makelaar heeft de whitepaper ‘De transformatie van de moderne financieel dienstverlener – werken in een sector in beweging’ gepubliceerd. Daaruit blijkt onder andere dat digitale innovatie de grootste drijver is achter de veranderingen in de sector en dat het werkveld andere vaardigheden vereist dan vroeger.

Vooraanstaande BigTech-bedrijven betreden de financiële sector

Met deze whitepaper wil De Vacature Makelaar een dieper inzicht bieden in de veranderingen die de sector doormaakt en een blik werpen op de toekomst. Het onderzoek van het werving- en selectiebureau voor de financiële dienstverlening bevat inzichten over ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening op het gebied van innovatie, arbeidsvoorwaarden, vaardigheden en de arbeidsmarkt.

Er worden conclusies getrokken als ‘werknemers hebben andere prioriteiten wat betreft arbeidsvoorwaarden dan vroeger’, ‘de tekorten op de arbeidsmarkt zijn structureel’ en ‘het speelveld verandert, met nieuwe, verdwijnende en veranderende beroepen, spelers en doelgroepen’.

Zo valt het de opstellers op dat Big Data onder de respondenten al behoorlijk op de radar is gekomen. “Tot voor kort was Big Data exclusief het domein van techgiganten als Google en Facebook. Veel adviseurs zijn zich blijkbaar bewust van de enorme potentie van advies gedreven door gedetailleerde en lokale data.”

Arbeidsvoorwaarden

Ook zijn er in de whitepaper interviews opgenomen met Robert van den Broek en Ruud Noten van Qualiora Groep, Edwin Kamp van Jos Kamp Assurantiën – Regiobank en Michiel Koopman van Proud Experts.

Edwin Kamp vertelt hierin onder andere over de trends die hij ziet op het gebied van arbeidsvoorwaarden. “We merken dat de primaire arbeidsvoorwaarden echt nog belangrijk zijn, vooral het bruto loon. Het is tegenwoordig normaal voor jongere werknemers om onderling te bespreken wat iemand verdient. Daarnaast zien we ook dat ze het belangrijk vinden dat ze zich snel kunnen ontwikkelen.”

Lees hier de whitepaper ‘De transformatie van de moderne financieel dienstverlener – werken in een sector in beweging’ van De Vacature Makelaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.