Het financieringsvoorbehoud wint weer terrein

0

De Hypotheekshop merkt de terugkeer op van de ontbindende voorwaarde en dan specifiek het financieringsvoorbehoud. Ook de duur van het financieringsvoorbehoud zag men bij de centrale organisatie toenemen, van circa vier weken naar nu al gemiddeld zes weken deze maand.

Door de overspannen woningmarkt zagen potentiële huizenkopers zich de laatste jaren gedwongen om van deze ontbindende voorwaarde af te zien. “Het tij is gekeerd en inmiddels zien hypotheekadviseurs dat het merendeel van de kopers weer koopt met voorbehoud. Terug naar de normale situatie dus, waarbij potentiële kopers niet langer een extra risico hoeven te nemen om kans te maken.”

Wat De Hypotheekshop verder opvalt is dat de doorstromers momenteel dankbaar gebruik maken van de verhuisregeling. “In de lopende week maakt 45% van alle doorstromers gebruik van de mogelijkheid om de huidige rente mee te nemen naar de volgende woning.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.