Herverzekeringstransactie drukt resultaat Allianz

0

Allianz Benelux heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van 1,082 miljard euro en een operationeel resultaat van 18,8 miljoen euro. De schaderesultaten van de verzekeraar zijn dit kwartaal beïnvloed door een eenmalige herverzekeringstransactie, die tot stand is gekomen in samenspraak met de aandeelhouder.

Het premie-inkomen van de Leven-activiteiten in de Benelux bedroeg 542 miljoen euro, een daling van 1,4% vergeleken met 2020 (549 miljoen euro). In België en Luxemburg daalden de premievolumes enigszins ten opzichte van 2020. In Nederland was sprake van een behoorlijke stijging. De Leven-resultaten komen voor het eerste kwartaal van 2021 uit op 25,1 miljoen euro, een daling van 38% vergeleken met 2020 (40,5 miljoen euro). Deze daling wordt volgens Allianz onder andere veroorzaakt door een seizoenseffect.

Schade

Het premie-inkomen van de Schade-activiteiten in de Benelux bedroeg 540 miljoen euro, een lichte stijging van 0,5% vergeleken met 2020 (537 miljoen euro). Bij het Schade-bedrijf is het operationeel resultaat -6,3 miljoen euro (29,7 miljoen in 2020). Dit lagere resultaat is grotendeels het gevolg van de eerdergenoemde eenmalige herverzekeringstransactie in dit eerste kwartaal.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.