Hera Life lanceert solidaire ORV

0

Vandaag lanceert Hera Life een overlijdensrisicoverzekering (ORV) waarbij alle verzekerden met deze polis elkaar onderlinge dekking bieden in geval van overlijden. Valt de schadelast in een jaar lager uit, dan worden de ongebruikte premies doorgeschoven naar volgend jaar.

De polis wordt in samenwerking met insurtech Turtleneck op de markt gebracht. In geval van een tekort op de uitkeringen vult de verzekeraar dat aan, zegt Sander Franken, oprichter van Hera Life, in een toelichting. “Hiermee gaan we terug naar het aloude basisprincipe dat een groep mensen elkaar onderlinge bescherming biedt.”.

Via intermediair

De Hera Turtleneck ORV kent bij de lancering in eerste instantie een vaste verzekerde som van 100.000 euro. Op korte termijn zullen ook andere verzekerde bedragen beschikbaar zijn. De distributie verloopt via het onafhankelijke intermediair. De premie is gekoppeld aan de leeftijd van de verzekerde. Voor het runnen van het bedrijf zit in de premie een zogenaamde flat fee van 2 euro per maand voor Hera Turtleneck. De aanvraag is volledig gedigitaliseerd, maar voor het verwerken van de aanvraag moet de klant eenmalig 25 euro aftikken, naast de advieskosten die zijn adviseur in rekening brengt. Beëindiging van de polis kan op ieder moment met terugbetaling van de ongebruikte betaalde premie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.