Hera Life en Cardif introduceren alternatief voor AOV

0

Hera Life en BNP Paribas Cardif introduceren Hera Zelfverzekerd. Ze werken hierbij samen met herverzekeraar Munich Re.De verzekering keert uit wanneer een zelfstandige een lichamelijke functie verliest.

Hera Zelfverzekerd keert uit wanneer zelfstandig ondernemers door een lichamelijke aandoening naar verwachting meer dan 12 maanden: niet meer kunnen zien, horen of spreken, niet meer mobiel zijn en/of geen armen of handen meer kunnen gebruiken.

Vangnetoplossing

Volgens de initiatiefnemers biedt de verzekering meer dan een ongevallenverzekering en classificeert zich niet als een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), omdat de uitkering niet gekoppeld is aan een beroep en ook niet gebaseerd is op een arbeidsongeschiktheidspercentage of inkomensverlies. “De verzekering is met name geschikt voor zelfstandigen die niet willen betalen voor een AOV, maar wel behoefte hebben aan een vangnetoplossing. En voor ondernemers die al een AOV hebben of deelnemen aan een broodfonds, maar graag wat extra zekerheid en bescherming wensen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.