Henri Veldsink meest invloedrijke persoon adviessector

0

In de tweede versie van de ‘Top 100 van meest invloedrijke personen in de intermediaire adviessector’ van het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) is Henri Veldsink, algemeen directeur Veldsink Groep, een plek opgeschoven van zilver naar goud. Er zijn maar liefs 31 namen uit de top 100 verdwenen.

RiFD presenteerde eind 2019 voor het eerst de ‘Top 100 van meest invloedrijke personen in de intermediaire adviessector’. “De lijst geeft inzicht in de personen die (mede) bepalend zijn voor de huidige staat en de toekomst van de bedrijfstak. Hun beleidskeuzes wegen zwaar in de sector, kijkend naar de belangen die zij met hun bedrijven en hun (neven)functie(s) vertegenwoordigen”, aldus het RiFD, dat de lijst in samenwerking met Oostdam & Partners heeft samengesteld.

In de nieuwe intermediaire top 100 zijn fusies en overnames tot 1 juni 2021 verwerkt. Bij het samenstellen van de nieuwe lijst zijn ten opzichte van 2019 meer factoren in de telling meegewogen en zijn factoren anders gewogen. Dat geldt bijvoorbeeld voor eigen aandeelhouderschap, nevenfuncties en invloeden van moeder- of investeringsmaatschappijen.

Twee keer Aon in de lijst

De nummer 1 positie heeft Henri Veldsink te danken aan een reeks overnames, waarvan de Van Bruggen Adviesgroep de meest omvangrijke is. Hierdoor legt hij meer gewicht in de schaal dan de nummer 2, Marc van Nuland, de topman van Aon Nederland. Daar waar Veldsink als directeur-grootaandeelhouder extra punten ontvangt, corrigeert de toegepaste rekenmodule Van Nuland juist neerwaarts. Dit omdat de echte leiding van Aon zetelt aan de andere kant van de oceaan. Van Nuland krijgt ook geen pluspunten vanuit Willis Towers Watson (WTW), aangezien de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van WTW niet worden overgenomen door Aon maar door de Amerikaanse makelaar Arthur J. Gallagher.

Aon Nederland is wel het enige bedrijf met twee noteringen in de Top 100. Die tweede notering is voor Ron Gardenier. In 2019 was hij nog de enige vertegenwoordiger van Aon in de lijst en toen goed voor goud. Het aantal mensen onder zijn directe leiding binnen Aon in combinatie met zijn voorzitterschap van de NVGA leveren Gardenier nu plaats 5 op. De derde plaats is voor Marco Gregoor, CEO bij Heilbron Groep en Roland Goldman, Chief Executive Officer van Söderberg & Partners NL staat op plek vier.

De hele Top 100 is hier te bekijken.

Klik om toegang te krijgen tot Marktflitsen-Special-Top100-2021.pdf

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.