Hema zet in op dashcam bij autoschade

0

Hema Verzekeringen gaat dashcam-beelden voortaan gebruiken als bewijsvoering bij onduidelijkheid over de schuldvraag bij autoschade. De rookworstenwinkelketen geeft hiertoe zelfs tijdelijk een gratis dashcam weg bij afsluiting van een all-risk autoverzekering.

Hema vindt dat een camera op het dashboard van de auto duidelijkheid kan verschaffen over de wijze waarop een ongeval heeft plaatsgevonden, gedragingen van bestuurders en omstandigheden ten tijde van een ongeluk. In ter discussie gestelde zaken geeft een dashcam volgens de winkelketen de mogelijkheid om, ter ondersteuning van ander bewijsmateriaal, schade sneller af te handelen.

De dashcam wint snel aan populariteit. Volgens Hema is een kwart van de Nederlanders inmiddels in het bezit van deze gadget en het is zelfs een discussiepunt of het gebruik ervan verplicht moet worden.

Ook ziet de winkelketen de voordelen ervan bij het afhandelen van autoschade. Frieda de Lange van Hema Verzekeringen: “Door het gebruik van dashcam-beelden als ondersteunend bewijsmateriaal, kunnen we vaak eenvoudiger de aansprakelijkheid bepalen en autoschade dus sneller afhandelen. Mogelijk kan een dashcam zelfs autoschade voorkomen en voor meer veiligheid op de weg zorgen. Bestuurders met zo’n camera zijn zich vaak bewuster van hun rijgedrag, wat ongewenste gedragingen en gevaarlijke situaties op de weg kan voorkomen.”

Hema geeft tot en met 31 mei een gratis iON dashcam (ter waarde van 179 euro) weg bij het afsluiten van een all-risk autoverzekering voor een jaar. De winkelketen geeft daar kosteloos een SD (16GB) geheugenkaart bij.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.