Helft miljoenenbranden in bedrijfspanden

0

De Stichting Salvage is dit jaar al bij 71 miljoenenbranden in actie gekomen. Met name juli was met elf meldingen een drukke maand. Dat blijkt uit het overzicht van miljoenenbranden dat Salvage, op verzoek van het Verbond, heeft opgesteld.

Opvallend in het overzicht, dat tot en met oktober loopt, is verder dat bijna de helft (ruim 45%) van de bestemmingen een bedrijfspand betreft. De bedrijfsverzamelgebouwen (11,3%), stallen (8,5%) en horecagelegenheden (8,5%) vormen samen bijna een derde van de grote branden. En er waren dit jaar een aantal forse branden bij woonhuizen. In 2016 zorgden in totaal 150 branden voor 470 miljoen euro schade, terwijl een jaar eerder 130 branden leidden tot meer dan 700 miljoen euro schade.

Eerste start

Het gaat in alle 71 gevallen tot en met eind oktober om een brand met een vermoedelijke schade van meer dan één miljoen euro, waarbij de stichting namens gezamenlijke verzekeraars in actie is gekomen. Volgens beleidsadviseur Timo Brinkman van het Verbond zijn de cijfers over miljoenenbranden pas “een eerste start van een breder pakket aan cijfers waar het Verbond en de Stichting Salvage in 2019 verder aan zullen werken”.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.