Heilbron en Voogd & Voogd heten nu Alpina Group

0

De nieuwe naam van de organisatie die is ontstaan na de fusie van Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep wordt Alpina Group. Beide bedrijven zijn op 8 juni 2021 gefuseerd.

Het directieteam bestaat uit: Bas van Twillert (commercie), Gerwin Buth (IT), Marcel van der Voorde (operaties), Arto Willemsen (financiën) en Patrick de Jong (risk & data). Het bestuur is al eerder bekend gemaakt en bestaat uit uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders. De uitvoerende bestuurders zijn Michael de Nijs (CEO), Frank Germans en Marco Gregoor. Als niet-uitvoerende bestuurders zijn de volgende commissarissen aangesteld: Bas de Voogd (voorzitter bestuur), Lex Geerdes en afgevaardigden van investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments uit Londen.

Weinig veranderingen

In de komende periode worden de beide organisaties in elkaar gevlochten. Voor alle 1.600 medewerkers is een arbeidsplaats in de nieuwe organisatie. Zowel de Voogd & Voogd Groep als de Heilbron Groep blijft vooralsnog onder de eigen bekende labels opereren. Dit betekent dat er zowel voor klanten (particulieren en bedrijven) als voor externe adviseurs en verzekeraars in de dagelijkse dienstverlening niets verandert.

Alpina Group

Michael de Nijs: “De Alpina Group is een landelijk werkende organisatie met sterke regionale wortels en internationale ambities. We zijn een adviesbedrijf met meer dan 40 vestigingen in Nederland en België en een serviceprovider voor meer dan 3000 zelfstandige adviseurs. Hierdoor zijn we één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland. Onze omvang staat voor inkoopkracht en een breed scala aan specialismen. Wij adviseren particulieren en bedrijven over (financiële) risico’s en schade-, levens- en zorgverzekeringen. Daarnaast bieden we hypotheekadvies, financiële planning en het taxeren en aan- en verkopen van onroerend goed. Tot slot begeleiden we bij inkomens- en pensioenvraagstukken, met arbodienstverlening en risicomanagement. Via ons innovatieve platform kunnen zowel eigen als externe adviseurs voor hun klant een keuze maken uit vele schade-, levens- en zorgverzekeringen van meer dan 20 grote verzekeraars. Nationale en internationale verzekeraars kunnen bij de Alpina Group terecht voor business process outsourcing.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.