HDN Index meet vergroening hypotheekmarkt

0

Binnen de HDN Index kan vanaf nu gebruik worden gemaakt van het Dashboard Duurzaamheid. De actuele cijfers die hierin worden getoond moeten op termijn een goed beeld geven van de duurzaamheidsontwikkelingen in de hypotheek/woningmarkt.

De informatie die het duurzaamheidsdashboard verwerkt is afkomstig uit de hypotheekaanvragen die over het HDN Platform gaan. Het is daarom belangrijk dat er zoveel mogelijk informatie bij de aanvragen wordt meegegeven. Het nieuwe dashboard laat actuele cijfers zien over:

  • Energielabels.
  • Hoeveel er bij een hypotheek wordt uitgegeven aan energiebesparend budget en energiebesparende voorzieningen.
  • In welke locatie, inkomens- of leeftijdscategorie mensen investeren in duurzaamheid.

Daarbij kunnen HDN-leden en -gebruikers zich benchmarken met hun eigen productie op bovenstaande gebieden ten opzichte van de totale markt.

Keten initiatief

HDN: “De financiële branche speelt op verschillende manieren in op de duurzaamheidsbehoefte. Maar boeken deze activiteiten ook resultaat? Zijn er inhaalslagen te behalen? Wat werkt wel en wat niet? En is de ene regio ‘groener’ dan de ander? Om dat in kaart te brengen zijn we met vertegenwoordigers uit de keten om tafel gegaan en is het duurzaamheidsdashboard ontwikkeld. Zo kan de financiële branche gericht maatregelen nemen om bij te dragen aan een energieneutrale woningmarkt.”

Webinar Dashboard Duurzaamheid

Hypotheekverstrekkers die toegang hebben tot HDN Index krijgen toegang tot het duurzaamheidsdashboard. Tijdens een webinar op 10 februari om 15.30 uur geeft HDN Academy een korte demonstratie waarin wordt ingegaan op de mogelijkheden en is er ruimte voor het stellen van vragen over het Dashboard Duurzaamheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.