HDI Global zet in op voorspelbaar verzekeren

0

Het voorspellen van risico’s zal volgens HDI Global een prominente rol gaan spelen in de praktijk van grootzakelijke schadeverzekeraars. Daarmee pakken verzekeraars een belangrijke rol in het borgen van de bedrijfscontinuïteit voor ondernemers.

“Van verzekeren naar voorspellen en daarmee voorkomen van schade, dat is waar wij in de komende tien jaar op inzetten”, zegt Managing Director Sharon van Herel (foto) van HDI Global Netherlands. “Ik denk dat je in onze sector vragen moet blijven stellen over de situatie zoals die is. Zoals de discussie over de disbalans tussen prijs en risico. We hebben het gesprek daarover enige tijd geleden aangezwengeld. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een versterkte vertrouwensrelatie met onze distributiepartners. Het is nu zaak om ons als sector te bepalen welke rol wij over enkele jaren voor onze partners en klanten zullen spelen. Ik ben er van overtuigd dat we moeten investeren in méér meerwaarde, die uitstijgt boven geld uitkeren bij geleden schade.

Juist wíj moeten onze kennis over risico’s steeds meer inzetten op schadepreventie en daarmee voorkomen dat bedrijfsactiviteiten van onze klanten tijdelijk of voorgoed stil liggen. Moderne technologieën als big data en internet-of-things gaan ons daarbij helpen. Onze afdeling Risk Consultancy is onze partners en klanten van dienst bij het diepgaand analyseren van complexe en moderne bedrijfsrisico’s. Zodat wij naast een passende verzekering ook preventieprogramma’s op maat kunnen bieden.”

Verzekeren blijft de kernactiviteit

Maar in essentie blijft HDI Global natuurlijk een verzekeraar, benadrukt Van Herel. “Natuurlijk blijft kennis van verzekeren en verzekeringstechniek nog steeds de kern van onze activiteiten. Maar door alle transities die zich voordoen in de maatschappij, zoals internationalisering, globalisering, digitalisering en alle technologische en organisatorische ontwikkelingen bij onze klanten, moeten wij nieuwe inzichten ontwikkelen en inspelen op de toegenomen zakelijke complexiteit.”

Hoe de toekomst van zakelijk verzekeren er volgens Sharon van Herel verder uit gaat zien kunt u bekijken in het interview dat Charles Groenhuijsen met haar had:

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.