HDI Global schrapt aantal productgroepen

0

HDI Global zal de producten Motor, Container Trailer, Pleziervaartuigen en het provinciale deel van Land-based Equipment met ingang van 1 augustus niet meer aanbieden. Lopende polissen worden vanaf 1 oktober niet meer geprolongeerd.

De schadeverzekeraar van grootzakelijke risico’s neemt dit besluit op basis van de ruim drie jaar geleden ingezette strategie waarmee het zich meer wil toeleggen op het verzekeren van complexe risico’s van grootzakelijke ondernemingen. HDI wil er in de komende maanden, samen met haar distributiepartners voor zorgen dat zij de risico’s van hun klanten – weliswaar elders – verzekerd kunnen houden.

Sharon van Herel, managing director van HDI Global Nederland: “We zijn in de achterliggende een steeds sterkere en aantrekkelijkere partner geworden voor grote bedrijven met complexe risico’s. De andere kant van deze medaille is dat hierdoor sommige portefeuilles en producten minder goed bij onze ‘risk appetite’ zijn gaan passen. Dan moet je in het belang van duurzame verzekerbaarheid focussen en keuzes maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.