Hans Stegeman benoemd tot hoofdeconoom Triodos Bank

0

Triodos Bank heeft Hans Stegeman per 1 december 2022 benoemd tot hoofdeconoom. In die rol zal hij zich richten op het verschaffen van inzicht in en analyse van economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Verder wordt hij verantwoordelijk voor de impactstrategie van Triodos Bank.

Stegeman en zijn team richten zich op economisch onderzoek, analyses en thought leadership rondom de werking van onze economie en de samenleving en hoe die met elkaar interacteren, zowel voor de bankactiviteiten van Triodos in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland als de in Nederland gevestigde beleggingstak die wereldwijd actief is. Hij zal de leiding nemen over de impactstrategie van de bank en bijdragen aan de visie op de noodzakelijke maatschappelijke transities en langetermijndoelstellingen.

Loopbaan

Vvoor zijn benoeming tot hoofdeconoom werkte Stegeman als Chief Investment Strategist bij Triodos Investment Management. Hij heeft een lange staat van dienst in onderzoek en in de financiële sector. Voordat hij in 2017 bij Triodos in dienst trad, werkte hij bij de Rabobank in verschillende functies, onder andere als Chief Economist Nederland. Hij begon zijn loopbaan bij het Centraal Planbureau.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.