Hanny Kemna nieuwe voorzitter RvC bij MN

0

Drs. Hanny Kemna RE CISA is de nieuwe voorzitter (president-commissaris) van de Raad van Commissarissen van MN, pensioenuitvoerder voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij.

Kemna volgt Ella Vogelaar op, die sinds april 2015 voorzitter was. Vogelaar zou volgens het rooster in december 2018 aftreden, maar had ingestemd haar termijn te verlengen tot mei 2019.

Ella Vogelaar trad formeel terug tijdens de in mei gehouden aandeelhoudersvergadering. Hanny Kemna heeft haar taak vanaf dat moment overgenomen. Hanny Kemna is sinds 2016 commissaris van MN, met onder andere ICT in haar portefeuille. Ze is lid van de change commissie en nu tevens van de renumeratie- en benoemingscommissie.

Tot 2014 was ze IT-auditor en partner bij Ernst &Young. Hanny Kemna volgde een HBO-opleiding Bedrijfsinformatica en studeerde Moderne Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ook volgde zij postgraduate opleidingen aan de VU, Kellogg’s en INSEAD.

MN heeft een vermogen van zo’n 135 miljard euro onder beheer voor verschillende pensioenfondsen. Bij MN werken circa 1.000 mensen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar