Handhaving verzekeringsplicht (land)bouwvoertuigen van start

0

Vanaf 1 september is de RDW gestart met het actief benaderen van eigenaren van (land)bouwvoertuigen die (nog) geen verzekering hebben afgesloten. Het gaat hier om ongeveer 80.000 eigenaren van voertuigen. In deze brief wordt gewezen op de verzekeringsplicht per 1 januari 2022.

Tot nu toe zijn er ongeveer 750.000 (land)bouwvoertuigen geregistreerd. Ongeveer 200.000 van deze registraties heeft nog geen WA-verzekering. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakte eerder bekend dat er tot 1 juli 2022 geen boetes zouden worden uitgedeeld. Deze termijn is nu dus verlopen. Met de RDW is afgesproken dat zij vanaf 1 januari 2023 starten met de zogenaamde registervergelijking.

Kentekencheck

Waarschijnlijk zijn veel voertuigen via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd, terwijl ze op kenteken verzekerd moeten worden. Eigenaren kunnen zelf controleren of hun voertuigen als WA-verzekerd geregistreerd zijn bij de RDW.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.