Halve eeuw Diks Verzekeringen

0

Het van oorsprong IJsselsteinse familiebedrijf Diks Verzekeringen viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum. Het bedrijf werd op 1 juli 1970 opgericht door Paul Diks, die destijds begon met het verkopen van glasverzekeringen bij de oplevering van de nieuwbouwwijk IJsselveld in IJsselstein.

Een halve eeuw later is het bedrijf in handen (sinds 2007) van dochter Ilse en zoon Marc Diks en onderdeel (sinds 2018) van de Voogd & Voogd groep.

Historie

De glasverzekeringen boden oprichter Paul Diks (foto) de mogelijkheid om zijn portefeuille uit te breiden naar een totaalpakket in de omgeving van IJsselstein. In 1990 begon Diks met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 werd de website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee waren ze een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. Al snel raakte het hele gezin betrokken bij het bedrijf van vader Paul en groeide Diks uit van een lokaal assurantiekantoor naar een landelijk kantoor voor het aanbieden van alle soorten verzekeringen.

In het huidige pand aan de Lorentzlaan is de historie van Diks nog altijd terug te zien. Zo hangen er in enkele ruimtes oude foto’s en zijn alle vergaderruimtes vernoemd naar eerdere adressen waar het kantoor door de jaren heen gevestigd is geweest. Zo is er een Saffierpad, Praagsingel, Hernhutterslaan en ook de Swammerdamweg ontbreekt niet.

Jubileumjaar in coronatijd

Het jubileumjaar loopt wel anders dan de jubilaris zich eerder had voorgesteld. “In juni stond gepland om met het hele team een weekend weg te gaan. Dat is verplaatst naar later in het jaar. We bestaan tenslotte vanaf 1 juli 2020 – 12 maanden lang – 50 jaar… dus genoeg kansen om ons mooie jubileumjaar te vieren. En dat wij dit gaan vieren, is een zekerheid!”, aldus Marc en Ilse.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.