Gunstig kwartaal voor pensioenfondsen

0

De dekkingsgraad van de pensioenfondsen is in het tweede kwartaal uitgekomen op 92,9%. Een stijging van 3,3% ten opzichte van het kwartaal ervoor. De beleidsdekkingsgraad komt 2,9% lager uit op 96,8%, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

De dekkingsgraad geeft de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen weer. Doordat financiële markten zich in het tweede kwartaal enigszins herstelden van dalingen door de coronacrisis in het eerste kwartaal, steeg het vermogen van pensioenfondsen met 106 miljard euro naar 1.556 miljard euro. De verplichtingen stegen in het tweede kwartaal met 56 miljard euro naar 1.674 miljard euro. Doordat het vermogen sterker steeg dan de verplichtingen verbeterde de financiële positie.

De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de 12 maandelijkse dekkingsgraden. De daling van 2,9% in het tweede kwartaal wordt volgens DNB veroorzaakt doordat de dekkingsgraden in die periode lager waren dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.