Guideology deelnemer Actieplan Consumentenkeuzes

0

Guideology gaat concrete expertise en praktijkervaringen uit de financiële dienstverlening leveren aan het Actieplan Consumentenkeuzes, een initiatief van het Ministerie van Financiën. Met het actieplan hoopt de minister Wopke Hoekstra financieel kwetsbare consumenten sterker te maken.

Eind oktober presenteerde de minister het Actieplan Consumentenkeuzes. Doelstelling van de minister is dat consumenten minder intuïtief en meer overwogen keuzes gaan maken bij het aanschaffen of wijzigen van financiële producten. Een breed deelnemersveld heeft zich inmiddels bij het initiatief aangesloten.

Aflossingsvrije hypotheken en zorgplicht

Guideology helpt financiële dienstverleners en hun partners om hun klanten te begeleiden naar de juiste – wederzijds profijtelijke – beslissingen en concrete acties door gebruik van wetenschappelijk bewezen psychologische technieken en strategieën. Het bedrijf werkt in dit platform samen met andere gedragsexperts en onderzoekers aan nieuwe praktische toepassingen.

Guideology brengt eigen ervaringen in het kader van aflossingsvrije hypotheken en zorgplicht in, alsook ervaringen uit actuele projecten over pensioencommunicatie en hypotheekonderhoud. Behalve inbreng van kennis en het bieden van inzichten aan marktpartijen verwacht Guideology zijn eigen expertise verder te vergroten. Founding partner en gedragspsycholoog Mischa Coster. “Wij willen samen met de andere deelnemers nagaan wat in andere landen werkt en of dit toepasbaar is in de Nederlandse situatie. Daarnaast zoeken we naar een verfijnder model voor praktische effectmeting van interventies bij financiële consumenten”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.