‘Grove fouten bij voorganger ASR in zaak-Willem Bol’

0

Er zijn grove fouten gemaakt tijdens de gerechtelijke procedure tussen voormalig tv-presentator en auteur Willem Bol en verzekeraar Generali. Zo is onomstotelijk vastgesteld dat de verkeerde polisvoorwaarden zijn gehanteerd, namelijk verouderde niet meer geldende. Dat stelt advocaat C. Langereis, die Bol in deze langdurige procedure vertegenwoordigt.

In 2010 werd Bol medisch afgekeurd vanwege een rughernia en andere gezondheidsklachten. Hij kwam in conflict met Generali, die hem beschuldigde van fraude. Bol zou nog veel omzet hebben geboekt in zijn BV terwijl hij arbeidsongeschikt was.

De verzekeringsmaatschappij eiste het uitgekeerde bedrag van 400.000 euro terug, met rente en advocaatkosten. Bol betichtte de verzekeraar van fouten en spande diverse rechtszaken aan. In 2018 stelde de rechtbank de verzekeraar in het gelijk. Bol heeft naar eigen zeggen door de geldelijke problemen een groot deel van zijn bezittingen moeten verkopen.

Volgens advocaat Langereis hebben de recent ontdekte fouten in beginsel ‘grote gevolgen’ voor de procedure en de uitspraken zoals die zijn gedaan door de voorzieningenrechter, rechtbank en Hof. “Zij zijn allemaal op het verkeerde been gezet bij hun oordeel. Gevolg is dat Willem Bol het al jaren moet stellen zonder welke inkomsten dan ook.”

Langereis stelt dat ASR (de rechtsopvolger van Generali) in kennis is gesteld van deze constateringen, maar dat de verzekeraar afwijzend heeft gereageerd op een gesprek om tot een oplossing te komen. “Het mag duidelijk zijn dat deze kwestie tot grote gevolgen kan leiden voor beide partijen”, aldus Langereis.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.