Grote winststijging NN Group

0

NN Group heeft de winst vorig jaar flink opgevoerd van 1,9 miljard euro in 2020 tot 3,28 miljard. CEO David Knibbe zei positief te zijn over de toekomst, onder andere dankzij de oplopende rentetarieven. Hij maakte ook bekend dat de verzekeraar voor 1 miljard euro eigen aandelen gaat kopen.

Knibbe toonde zich tevreden over de resultaten. “Al onze bedrijfsonderdelen deden het beter dan een jaar geleden, met sterke resultaten bij het Nederlandse schade- en inkomensbedrijf – ondanks de uitkeringen na de overstromingen in juli.”

Corona en klimaatverandering

Knibbe: “De coronapandemie is haar tweede jaar ingegaan en bleef ons dagelijks leven beheersen. Door de pandemie stijgen de ziekte- en arbeidsongeschiktheidscijfers, wat onze inspanningen om klanten te ondersteunen en te re-integreren alleen maar belangrijker maakt. De wereldeconomie is na forse krimp in 2020 weer sterk opgeleefd, maar er heerste onrust op de financiële markten en de inflatie neemt in grote delen van de wereld toe. In de zomer van 2021 werden we getroffen door extreem weer, wat eens temeer duidelijk maakt dat klimaatverandering doorwerkt in het dagelijks leven van mensen. Door deze ontwikkelingen nam het bewustzijn van risico’s en kwetsbaarheid toe, met een grotere vraag naar inkomensproducten tot gevolg. Die vraag droeg bij aan de aanzienlijke stijging, met 61% procent, van de nieuwe productie bij NN Group gedurende het jaar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.