Grote kostenverschillen hypotheekaanpassing

0

RTL Nieuws heeft de administratiekosten vergeleken die hypotheekverstrekkers in rekening brengen bij een kleine wijziging op de hypotheek. Die lopen sterk uiteen. Als je bijvoorbeeld tussentijds een rentevaste periode wilt aanpassen dan rekenen Woonfonds en Aegon daarvoor helemaal niets, maar bij Triodos moet je 500 euro aftikken.

Woonfonds heeft de administratiekosten in 2013 geschrapt. Sinds het provisieverbod van kracht is betalen consumenten alleen nog de advieskosten die hun eigen adviseur in rekening brengt. In de nieuwsuitzending van RTL zegt Paul Bänziger, commercieel manager bij Woonfonds Hypotheken, hierover: “Het is niet passend om ook nog administratiekosten in rekening te brengen als mensen al betalen voor het advies. Deze extra kosten schrikt af. Je moet als bank niet willen dat mensen hun hypotheek niet aanpassen vanwege financiële drempels.”

Aegon is de goedkoopste
Aegon is zonder advies de goedkoopste. Die rekent niet alleen geen administratiekosten, maar verplicht volgens RTL de klant ook niet om langs een adviseur te gaan.

De rondgang van RTL wijst verder uit dat ABN Amro 150 euro administratiekosten in rekening brengt, ING 225 euro, Rabobank 250 euro en Triodos 375 euro administratiekosten plus 125 euro verplichte advieskosten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.