Grootbanken zetten hypotheekrente op scherp

0

De rente op de kapitaalmarkt bereikte vrijdag de laagste stand van dit jaar. Hierdoor is bij veel geldverstrekkers ruimte ontstaan om hun hypotheekrentes te verlagen. De Hypotheekshop merkt hierbij op dat de grootbanken op dat vlak duidelijk aan een inhaalslag bezig zijn.

In de wekelijkse rente-update schrijft De Hypotheekshop onder andere dat Munt, Rabobank en ABN Amro hun tarieven vorige week naar beneden hebben aangepast. De gemiddelde 10 en 20 jaar vaste hypotheekrentes zakte vorige week behoorlijk. Dit werd mede veroorzaakt door de forse verlagingen bij Florius en Moneyou.

Bij Aegon, a.s.r. en Woonfonds werden juist verhogingen aangekondigd. Verder noemt De Hypotheekshop het opmerkelijk dat Rabobank, Centraal Beheer en ASR het verschil tussen hun annuïtaire en aflossingsvrije rentes verder uiteen lieten lopen. En dat Achmea (Woonfonds, Centraal Beheer) extra rentevast-periodes introduceerde van korte en middellange duur.

50 aanpassingen per maand

Door de schommelende marktrente en toegenomen concurrentie wijzigen op dit ogenblik bijna alle geldverstrekkers maandelijks hun (vaste) hypotheekrentetarieven. De Hypotheekshop komt uit op een gemiddelde van ruim 50 aanpassingen per maand. “Dat aantal ligt in de eerste helft van 2018 hoger dan enkele jaren geleden: in vergelijking met 2016 is er een toename van maar liefst 30%.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.