Groningen en Limburg nog betaalbaar voor starters

0

In de regio’s Zuid Kennemerland en Amsterdam moet gemiddeld ruim 470.000 euro op tafel komen voor een woning. Mensen met een kleine beurs doen goede zaken in regio’s Groningen-Oost, Noord en Centraal en Parkstad Limburg. Hier is men gemiddeld voor minder dan twee ton de nieuwe eigenaar.

Dit blijkt uit cijfers van Woningmarktcijfers.nl, die op basis van de verkopen in de eerste zes maanden van 2019, de regionale verschillen op de woningmarkt in kaart bracht. Op plek drie van duurste regio’s, staat Gooi en Vechtstreek. Met een gemiddelde van 455.000 euro is de huizenkoper daar maar een fractie goedkoper uit dan in de duurste regio’s Zuid Kennemerland en Amsterdam.

Op de Wadden werd met 25% de grootste koopsomstijging geregistreerd. Gezien het beperkt aantal transacties zegt dit percentage echter niet zoveel. De regio Venlo volgt met een stijging van 15%. Noordwest Overijssel is met -1,7% de enige regio met een koopsomdaling.

Regionale verkoopcijfers woningen

Woningmarktcijfers.nl registreerde 20 regio’s waar in het eerste halfjaar meer woningen werden verkocht dan vorig jaar in deze periode. De regio Noord (Groningen) is met een plus van bijna 14% de grootste stijger. Andere regio’s in Groningen (Oost en Centraal) doen het eveneens opvallend goed. De grootste dalers bij de transactieontwikkeling zijn de regio’s Venray en Netwerkstad Zwolle-Kampen. Hier worden ruim 16% minder transacties geregistreerd.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.