Grolsch brengt pensioenregeling onder bij Centraal Beheer APF

0

Stichting Pensioenfonds van de Grolsche Bierbrouwerij brengt de bestaande pensioenregeling onder te brengen bij Centraal Beheer APF).

Het gaat om de opgebouwde aanspraken van bijna 2.000 deelnemers, een belegd vermogen van ongeveer 350 miljoen euro en de toekomstige pensioenopbouw op basis van een (CDC) middelloonregeling met een jaarlijks premievolume van 7 miljoen euro. De partijen hebben het voornemen uitgesproken om de collectieve waardeoverdracht per 1 oktober 2024 te realiseren. Na de collectieve waardeoverdracht treedt Grolsch Pensioenfonds in liquidatie. Vanuit de eigen kring maken de belanghebbenden vervolgens de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Nadenken over toekomst

Els Janssen, onafhankelijk voorzitter Grolsch pensioenfonds: “Zoals ieder kleiner pensioenfonds denken wij al langer na over onze toekomst. De kracht van het Grolsch Pensioenfonds is dat het voor en door de werknemers van Grolsch wordt bestuurd; maar dat maakt het ook kwetsbaar. We hebben in de afgelopen jaren gezien dat de complexiteit toeneemt en dat maakt het moeilijker om bestuurders uit eigen kring te vinden die zowel de deskundigheid als de tijd hebben om het fonds te kunnen besturen. Daarnaast hebben we niet de schaalgrootte om op de langere termijn een kostenefficiënte uitvoering te realiseren. Vooruitkijkend naar de Wet toekomst pensioenen hebben we daarom gekeken naar toekomstbestendige alternatieven. Het aanbod van Centraal Beheer APF sluit goed aan bij onze behoeften. Het is een solide organisatie die door schaalvoordelen onze pensioenregeling tegen lagere kosten kan uitvoeren. Daarnaast spreekt de persoonlijke aanpak ons erg aan en voelen wij ons zeer welkom.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.