Groene Vastgoedhypotheek De Nederlandse

0

De Nederlandse heeft sinds vandaag een groene hypotheek op het schap liggen voor professionele beleggers in vastgoed. De Groene Vastgoedhypotheek stimuleert het nemen van energiebesparende maatregelen met een rentekorting van 0,1%. Voor eigenaren die al een A of B label hebben is dat 0,05%.

De Nederlandse is gespecialiseerd in het verstrekken van hypotheken voor te verhuren woningen en appartementen. Paul Wessels, directeur De Nederlandse: ”Met deze Groene Vastgoedhypotheek willen we het verduurzamen van woningen stimuleren. Voor particulieren bestaan deze hypotheken al. Voor de buy-to-let markt nog niet. Met deze financiële stimulans kunnen we helpen om het verduurzamen van woningen te versnellen.”

Rentekorting

De Groene Vastgoedhypotheek voor een pand met een energielabel A of B levert een rentekorting van 0,05% op. Op een pand met energielabel C tot en met G wordt een rentekorting van 0,10% gegeven indien in de eerste zes maanden een verduurzaming wordt doorgevoerd die zorgt voor minimaal één energielabel beter. De rentekorting geldt voor de gehele looptijd.

In het huidige bestand van door De Nederlandse gefinancierde panden heeft 40% energielabel A of B. De hypotheekverstrekker verwacht dat dit percentage zal stijgen met de introductie van de Groene Vastgoedhypotheek. “Het vergroenen van panden is niet alleen goed voor het milieu, een beter energielabel kan ook bijdragen aan hogere huurinkomsten voor de verhuurder. En voor de huurder levert het meer wooncomfort op en een lager energieverbruik”, aldus Robert van Lambalgen, salesmanager van De Nederlandse.

Professionele belegger

De hypotheken van De Nederlandse zijn er voor de professionele vastgoedbelegger die al minimaal drie panden verhuurt of op korte termijn zal gaan verhuren. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat, met een maximale hoofdsom per lening van € 2.000.000 en maximaal € 5.000.000 per leningnemer. Tulp Group is het moederbedrijf van De Nederlandse.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.