Groene pionier Florius pioniert door

0

Op HypoVak introduceerde Florius de vernieuwde Verduurzaam Hypotheek. Meest opvallende vernieuwing is de maximale looptijd die is verlengd van 15 jaar tot 30 jaar. Daarmee dalen de maandelijkse lasten, wat toch nog vaak het uitgangspunt is voor mensen die overwegen om verduurzamingsmaatregelen te nemen.

“Betaalbaarheid is een belangrijker issue geworden”

Met het verlengen van de looptijd komt Florius tegemoet aan een uitdrukkelijke vraag die zowel vanuit het intermediair als de consument steeds vaker werd gesteld. Door de maximale looptijd te verdubbelen worden de kosten van verduurzamingsmaatregelen over een langere periode gespreid. Daarmee dalen de maandelijkse lasten en verbetert de betaalbaarheid van energiebesparende middelen. Die betaalbaarheid staat door de gestegen hypotheekrente onder druk. In de verbeterde versie van de Verduurzaam Hypotheek kunnen klanten nu ook kiezen uit fors meer rentevastperiodes die zijn losgekoppeld van de looptijd. Daarmee is de hypotheekoplossing een stuk flexibeler geworden.

Gunstiger geprijsd

De verbeterde Verduurzaam Hypotheek is goed ontvangen door het met Florius samenwerkend intermediair. Directeur Karin Polman (foto) spreekt van een verviervoudiging van het aantal aanvragen sinds de lancering op HypoVak. De Florius Verduurzaam Hypotheek is dan ook een stuk gunstiger geprijsd in vergelijking met het Energiebespaarbudget (EBB) of leningdeel voor Energie Besparende Voorzieningen (EBV). Het voornaamste verschil is dat de Verduurzaam Hypotheek geen impact heeft op de LTV-klasse van de overige leningdelen (EBB/EBV wel).

Lees hier het hele interview met Karin Polman in de nieuwste e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.