Greta Zaikauskaitė COO Hyarchis

0

Greta Zaikauskaitė treedt in de rol van Chief Operating Officer (COO) toe tot de Raad van Bestuur van Hyarchis. Ze begon daar begin 2020 als Marketing Coördinator, om vervolgens als Marketing Manager twee jaar lang de marketing voor Nederland en Litouwen voor haar rekening te nemen.

Als COO is Zaikauskaitė verantwoordelijk voor Marketing, HR en Finance. Voordat ze in 2020 bij Hyarchis kwam werken, was Zaikauskaitė hoofd marketing bij Festo Litouwen, een Shared Service Center dat deel uitmaakt van de Duitse industriële automatiseringsgigant. De afgelopen zeven maanden genoot ze niet alleen van een sabbatical in Zuidoost-Azië, maar behaalde ze tevens haar bachelor in het Verenigd Koninkrijk en Australië en een master in International Business and Marketing in haar thuisland Litouwen.

COO in een mannenwereld

Het is volgens Zaikauskaitė geen geheim dat de financiële en technologische sectoren traditioneel door mannen worden gedomineerd. “Dit geldt ook voor Hyarchis. Wie de berichtgeving heeft gevolgd, weet dat in september Thomas van Zuijlen werd benoemd tot CXO. In november kwam Auke Dirkmaat binnen als CCO. Nu ik de rol van COO op me neem, hoop ik andere vrouwen te inspireren om al vroeg in hun carrière te streven naar leiderschapsposities. Als je bedenkt dat in Europa slechts 6,5% van alle fintechs een vrouwelijke oprichter heeft, is er ruimte maar ook behoefte aan verandering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.