Grensoverschrijdende reispolis Vigi

0

De nieuwe reispolis van verzekeraar Vigi wordt automatisch geactiveerd als een mobiele telefoon de grens over gaat, en stopgezet als de gebruiker de grens met Nederland weer oversteekt. De dekking kost 1,30 euro per dag in Europa en 2,60 euro voor de rest van de wereld.

Met de Vigi Reisverzekering zijn gebruikers standaard verzekerd voor de onderdelen: hulpverlening, buitengewone kosten, bagage, schade aan vakantieverblijf, medische kosten en ongevallen. De bijbehorende klantapp kent een geheel geautomatiseerd claimproces. Hierin kunnen verzekeringen tevens 24/7 bekeken worden en aangepast. Ook alle communicatie verloopt via de app. Gaat iemand in een jaar langer dan 19 dagen naar het buitenland, dan wordt de verzekering automatisch een doorlopende reisverzekering

On demand verzekering

Alexander van Dijk, directeur Digital bij Vigi: “Wij merken dat het on demand verzekeren, waarbij je je verzekering pas aan zet wanneer je hem nodig hebt, steeds meer terrein aan het winnen is. Zeker bij jongere doelgroepen, zoals millennials. Met een on demand verzekering heb je altijd een goed passende dekking en betaal je nooit te veel.”

Het was bij Vigi al mogelijk om met één swipe een smartphone, camera, tablet of laptop tijdelijk te verzekeren. Door de locatiebepaling in de app is de swipe voor de reisverzekering niet meer nodig.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.