Gratis publicatietool hypotheekrente

0

De Nationale Hypotheekbond heeft een gratis hypotheekrente publicatietool ontwikkeld voor geldverstrekkers. Met deze tool kunnen geldverstrekkers direct hypotheekrentetarieven publiceren in softwarepakketten van adviseurs en op honderden websites tegelijk. Zo zijn consumenten en hun adviseurs altijd gelijk op de hoogte van de actuele rente van een verstrekker.

Met de publicatietool voor hypotheekrentes stelt De Nationale Hypotheekbond geldverstrekkers in staat om, zonder wachttijd en tussenkomst van een externe partij, direct een rentewijziging te publiceren. Publicatie zorgt ervoor dat een rentewijziging direct zichtbaar is in softwarepakketten van adviseurs (Portefeuillesignalen/Elements) en op websites van meer dan 500 advieskantoren. Ook de websites van Hypotheekrente.nl, Hypotheekshop, Huis en Hypotheek, Hypotheekvisie, Van Bruggen en vele anderen zijn op deze ‘live feed’ aangesloten, waardoor ook daar de nieuwe rentes direct zichtbaar zijn.

Renteanalyse-module

De tool kan worden uitgebreid met een analyse-module. In de publicatietool zitten de actuele hypotheekrentes van alle actieve en inactieve aanbieders in de markt. Met de module kan een geldverstrekker binnen een paar seconden en in één oogopslag zien op welke positie in de markt hun LTV klassen (rentebuckets) staan en welke stappen er gezet moeten worden om de scherpste aanbieder te worden of om bijvoorbeeld de top 3 binnen te komen. Door vervolgens te publiceren wordt die nieuwe positie dan direct landelijk ingenomen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.