Gratis juridische pakketten Hiscox

0

Verzekeraar Hiscox en adviesbureau ICTRecht hebben gezamenlijk twee complete juridische pakketten ontwikkeld die de ondernemer ‘ontzorgen’ op het gebied van aansprakelijkheid, datalekken en algemene voorwaarden. Deze gratis pakketten zijn beschikbaar voor bestaande en nieuwe polishouders van Hiscox.

Volgens de initiatiefnemers krijgt de ondernemer hiermee een betere juridische bescherming tegen cyberrisico’s. Steven Ras, partner bij ICTRecht: “ICT-recht en internetrecht zijn nieuwe en vaak complexe rechtsgebieden. Veel ondernemers zijn nog niet goed genoeg op de hoogte van de juridische aspecten van hun dienstverlening. Zo realiseert lang niet iedere ICT-professional zich de verplichtingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, zoals het melden van een datalek.”

Hoge boetes
Dat geldt volgens Ras al evenzeer voor het belang van bijvoorbeeld een bewerkersovereenkomst, afspraken die een bedrijf maakt met een externe partij die persoonsgegevens voor het bedrijf verwerkt, zoals een clouddienstverlener, hostingbedrijf of marketingbureau. “Dat kan risico’s met zich meebrengen, zeker nu de wet- en regelgeving steeds strenger wordt en boetes kunnen oplopen tot honderdduizenden euro’s.”

“Ook gebeurt het nog regelmatig dat de algemene voorwaarden van een bedrijf niet aansluiten op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, of elkaar zelfs tegenspreken. In dat geval denkt iemand het goed geregeld te hebben, maar kan hij bij een conflict bedrogen uitkomen”, aldus Ras.

Risico’s verkleinen
“Als toonaangevende verzekeraar op het gebied van cyber- en datariskverzekeringen is Hiscox op zoek gegaan naar een oplossing om deze risico’s te verkleinen”, vertelt Yasin Chalabi, manager Professional Insurance & Cyber & Data Risks. “Die is gevonden in de samenwerking met ICTRecht. Samen hebben we twee juridische pakketten ontwikkeld, waarvan onze verzekerden gebruik kunnen maken.”

Die twee pakketten zijn Juridisch advies inzake Cyber & Data Risks en Juridisch advies inzake (beroeps)aansprakelijkheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.