De Goudse schrapt polisvoorwaarden

0

De Goudse Verzekeringen introduceert een cyberverzekering voor kleine bedrijven. Opvallend detail aan deze introductie: voor het product zijn geen polisvoorwaarden opgesteld. In plaats daarvan is er één A4 met spelregels waaraan ondernemer en verzekeraar zich moeten houden.

In de spelregels staat bijvoorbeeld dat de ondernemer een risico-inventarisatie laat uitvoeren door een onafhankelijke adviseur, die een speciaal samenwerkingsverband heeft met De Goudse. De ondernemer kan de cyberverzekering alleen afsluiten als hij de aangegeven maatregelen voor het voorkomen van cyberrisico’s opvolgt en speciale beveiligingssoftware installeert. Als het dan toch fout gaat, helpt De Goudse de ondernemer met het herstellen van de schade. Als dit niet mogelijk is volgt een uitkering tot maximaal het verzekerde bedrag.

Raad van ondernemers

Volgens bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester staat het wederzijds vertrouwen voorop. “Je kunt ook niet alles afbakenen voor zo’n snel veranderend risico als het cyberrisico. Het uitgangspunt is ook niet het vergoeden van schade, maar het voorkomen daarvan.”

Een speciale raad van ondernemers staat de ondernemer bij in geval hij het niet eens is met de oplossing of vergoeding. De voorzitter daarvan is Roel van Rijsewijk, auteur van het boek Çyberrisico als kans. Een uitspraak van de raad is voor De Goudse als verzekeraar altijd bindend. Bouwmeester: “Het oordeel van een groep medeklanten en medeondernemers is belangrijk voor ons. Kijken zij anders tegen zaken aan dan wij? Wat kunnen we van hen leren? Wij denken hiermee op basis van redelijkheid en billijkheid consensus te kunnen bereiken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.